Istoria Enchiladas Suizas
Enchiladas Suizas este un fel de mâncare clasic mexican care își are originea în regiunea centrală a țării. Numele „suizas” înseamnă elvețian în spaniolă, dar nu există nicio legătură elvețiană cu felul de mâncare. Se crede că numele a fost inventat de un proprietar de restaurant care credea că sosul cremos folosit în fel de mâncare seamănă cu brânza elvețiană.
Felul de mâncare este alcătuit din tortilla umplute cu pui, brânză și alte ingrediente, rulate și apoi acoperite cu un sos verde cremos făcut cu tomate, ardei iute și smântână groasă. Vasul este apoi copt până când brânza se topește și aromele se îmbină.
Enchiladas Suizas este un fel de mâncare popular în Mexic și este, de asemenea, savurat pe scară largă în Statele Unite și în alte țări. Felul de mâncare a evoluat de-a lungul timpului și există multe variații, dar componentele de bază rămân aceleași.
Ingrediente
Pentru a face enchiladas suizas, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 12 tortilla de porumb - 3 cani de pui fiert tocat - 1 cana de branza Monterey Jack tocata - 1/2 cana de coriandru proaspat tocat - 1/2 cana de smantana - 1/4 cana de ceapa tocata - 2 catei de usturoi tocati - 1 lingura ulei de masline - Sare si piper dupa gust - 1 cana supa de pui - 1/2 cana smantana grea - 1/2 cana tomatillos tocate - 1/4 cana ardei iute verde tocat
Pași pentru a face Enchiladas Suizas
1. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade Fahrenheit.
2. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și gătiți până când ceapa este translucidă și usturoiul este parfumat, aproximativ 2-3 minute.
3. Adăugați puiul mărunțit în tigaie și amestecați pentru a se combina cu ceapa și usturoiul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
4. Într-un castron separat, combinați brânza Monterey Jack mărunțită, coriandru tocat și smântâna.
5. Înmoaie tortilla la cuptorul cu microunde sau pe o grătar pentru câteva secunde până devin flexibile.
6. Pune o cantitate mică din amestecul de pui și amestecul de brânză pe fiecare tortilla și rulează strâns. Așezați tortilla rulate cu cusătura în jos într-o tavă mare de copt.
7. Într-un blender sau robot de bucătărie, combinați bulionul de pui, tomatele, ardeii iute verzi și smântâna groasă. Se amestecă până la omogenizare.
8. Turnați sosul peste enchiladas, asigurându-vă că sunt complet acoperite.
9. Coaceți enchiladas în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, sau până când sunt încălzite și brânza este topită și clocotită.
10. Serviți fierbinte cu coriandru tocat și smântână, dacă doriți.
Sfaturi pentru a face Enchiladas Suizas perfecte
- Folosiți un pui de rotisor sau resturi de pui gătit pentru a economisi timp. - Dacă preferați un fel de mâncare mai picant, adăugați în sos mai mult ardei iute verde tocat sau un praf de piper cayenne. - Daca nu ai tomate, poti folosi rosii verzi sau chiar conserva sos enchilada verde. - Pentru varianta vegetariana, inlocuiti puiul cu ciuperci sotate sau legume prajite. - Serviți cu o garnitură de fasole prăjită și orez mexican pentru o masă completă.
Concluzie
Enchiladas Suizas este un fel de mâncare clasic mexican care este ușor de făcut și care cu siguranță va impresiona. Cu sosul său verde cremos și umplutura delicioasă de pui și brânză, este o plăcere a mulțimii, perfectă pentru o cină de familie sau o petrecere. Urmați ghidul nostru simplu pentru a vă prepara propriile enchiladas suizas delicioase acasă și bucurați-vă de aromele Mexicului în propria bucătărie.